Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Hogyan regenerálódj edzés után? Nyújtás? Masszázs? Köpölyözés?

Hogyan regenerálódj edzés után? Nyújtás? Masszázs? Köpölyözés?

2022. 09. 21. 13:25:01
Egy optimális testépítő edzés nagyjából 1 órát vesz igénybe, de sokan gyakran három-négy órát is képesek egyszerre edzeni. Ennek hatására sokan belefutnak abba a jelenségbe, hogy túl edzik magukat, így pedig lesérülnek, az immunrendszerük pedig legyengül. Arról már nem is beszélve, hogy a későbbiekben hatalmas motiváció vesztést tapasztalhatnak. Szerencsére napjainkban számos lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy testünket megfelelően tudjuk regenerálni. Több módszer is létezik erre, a természetes regenerálódástól kezdve a fizikoterápiáig, és nem utolsó sorban szellemileg is.
Csúcsnyomás

Csúcsnyomás

2022. 08. 11. 11:59:35

 

Essen néhány szó mindenki kedvencéről, az 1 ismétléses maximum nyomásról. Széleskörben elfogadott vélemény, hogy minél többel nyom valaki fekve, annál nagyobb bikának minősül.
Így szabotálod edzéseid hatékonyságát – vedd komolyan!

Így szabotálod edzéseid hatékonyságát – vedd komolyan!

2022. 07. 29. 11:44:08

Sokan nem fordítanak rá kellő hangsúlyt, pedig a bemelegítés kulcsfontosságú eleme egy jól felépített edzésnek. A bemelegítés sosem arról szól, hogy már az edzés előtt kifáraszd magad, hanem felkészíti a tested a nyugalmi állapotból az edzésre történő áthangolódásra: növeli a testhőmérsékletet és javítja az izmok vérellátását. Ha kihagyod a bemelegítést és minden átmenet nélkül beleveted magad az edzésbe hirtelen stressznek teszed ki a szervezeted, amely a sérülések és az idő előtti kifáradás kockázatát is növeli.

A motiváció

A motiváció

2022. 07. 11. 13:59:26

                Sokat lehet olvasni a különböző edzés technikákról, és számtalan cikk szól a helyes táplálkozásról. Érdekes módon a legfontosabb és nélkülözhetetlen tényezőről a motivációról annál kevesebb szó esik.

 5+1 tipp, a szálkásító étrendhez

5+1 tipp, a szálkásító étrendhez

2022. 06. 28. 15:40:28

Kimondva könnyen hangzik, a valóságban nehezebb kihívást jelent a szálkásító étrend összeállítása. A megfelelő gyakorlatokon túl, érdemes nagy hangsúlyt fektetni a táplálék-kiegészítők megfelelő bevitelére is. Ezentúl pedig elengedhetetlen eleme a gyors szálkásítási folyamatnak a megfelelő étrend. Mutatjuk is, hogy mi a legfontosabb:

A valódi ok, hogy miért nem fejlődsz

A valódi ok, hogy miért nem fejlődsz

2022. 06. 17. 10:36:20

Soha nem volt olyan népszerű, és széles körben elterjedt a testépítés, mint napjainkban. Természetesen ettől nem lesz könnyebb a sport. Lehet, hogy ezek az általános hibák szabnak gátat a fejlődésednek?

 

                Régebben leginkább a fiatalok körében volt elterjedt a testépítés. Mára ez nagyon sokat változott! Sokkal többen akarnak eredményeket elérni, de bizony gyakran nem sikerül elérni a kívánt célt.

                Ha keményen edzel, de ennek ellenére se érsz el fejlődést, akkor lehet, hogy ezen hibákba futottál bele.

Kis változtatások

Kis változtatások

2022. 06. 08. 15:30:02

Múlt héten találkoztam életemben először az élő legendával Dorian Yates-el. Mivel nagyon sűrű volt a programunk, nem jutott kellő idő szakmázásra, ezért abban maradtam vele, hogy mostantól kapcsolatba maradunk, és kitárgyaljuk az edzés fortélyait, így a jövőben útmutatást olvashattok egyenesen a mestertől.

5 tipp az izomtömeg szálkásítására

5 tipp az izomtömeg szálkásítására

2022. 05. 26. 12:21:59

A sok edzés meghozta az eredményt, és sikerült izomtömeget felszedned? Akkor itt az ideje a szálkásításnak. De vigyázz, mert ha rosszul csinálod, akkor a folyamat során elvesztheted a kemény munkával megszerzett izomtömeged egy részét, és nem a kívánt alakot fogod elérni. Íme, 5 tipp, amikkel elkerülheted ezt a problémát.

	Mire érdemes figyelni az edzésterv kialakításakor? II. rész

Mire érdemes figyelni az edzésterv kialakításakor? II. rész

2022. 05. 02. 14:48:06

Az előző blogposztunkban bemutattuk Dorian Yates edzésfilozófiájának egy részét, ami segíthet az edzésterv tudatos összeállításában. A mostani blogbejegyzésünkben folytatjuk a sort és ismét Dorian Yates tanácsait osztjuk meg veletek, ami reméljük, segítségetekre lesz a  hatékony tömegnövelésben.

Mire érdemes figyelni az edzésterv kialakításakor? I. rész

Mire érdemes figyelni az edzésterv kialakításakor? I. rész

2022. 03. 17. 15:45:19

 

A hatékony tömegnöveléshez elengedhetetlen a megfelelő tápanyagbevitel és egy tudatosan összeállított edzésterv, amit betartva könnyebben érhetjük el a kívánt célt és végig motiváltak maradhatunk. Segítünk ebben és megosztjuk veletek Dorian Yates edzésfilozófiáját, amit érdemes megfogadni a saját rutin kialakításakor