Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5+1 tipp, a szálkásító étrendhez

Kimondva könnyen hangzik, a valóságban nehezebb kihívást jelent a szálkásító étrend összeállítása. A megfelelő gyakorlatokon túl, érdemes nagy hangsúlyt fektetni a táplálék-kiegészítők megfelelő bevitelére is. Ezentúl pedig elengedhetetlen eleme a gyors szálkásítási folyamatnak a megfelelő étrend. Mutatjuk is, hogy mi a legfontosabb:

1. Többet ésszel, mint izommal!
Ahhoz hogy elérjük a kívánt eredményt fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk. Ami a legfontosabb a szálkásító étrend esetében az, hogy a napi összkalória bevitelt és a bevitt makrotápanyagok összhangban legyenek. Ahhoz, hogy a testsúlyod csökkenjen, 300-400 kalóriát kell kevesebbet bevinned naponta, mint amennyit felhasználsz. Ezt hívják kalóriadeficitnek. Ez egyáltalán nem újdonság, bár mostanában néhányan ezt úgy adják elő, mintha a világ 8. csodája lenne. Ezért is igyekszünk hangsúlyozni, hogy az edzés fejben dől el!

2. A fehérje a megoldás!

“A kockás has a konyhában készül”. A megfelelő étrendbe pedig érdemes olyan tápanyagokat beilleszteni, amelyek megfelelő fehérje forrást biztosítanak szervezeted számára. Testsúlykilogrammonként 2-4g fehérje bevitele az ajánlott. Az állati fehérje forrásokat tekintjük a legjobbnak, ilyen például a sovány hús, a hal, a tojás és a túró. Tan-csos minél többféle fehérjeforrást alkalmazni.

3.Óvatosan a zsírokkal!

Míg 1 gramm fehérje vagy szénhidrát 4 kalória, addig 1 gramm zsír 9. A zsírok, mint legnagyobb kalóriaértékű tápanyag források, a szálkásítás esetén hatalmas kontrollt kívánnak. A kis mennyiségű zsír elfogyasztásával, hatalmas kalória mennyiséget viszel be a szervezetedbe, amivel az egész nehezen felépített folyamatot elronthatod. Nem véletlen tehát, hogy a zsírokra komoly figyelmet kell fordítani.

4. Esszenciális zsírok? Naná!

Ahhoz, hogy összhangban tartsd a tested, fontos hogy a tápanyag bevitel megfelelően legyen elosztva. Erre a célra kiválóan alkalmasak az esszenciális zsírok, melyeket könnyedén, sanyargatás nélkül fogyaszthatsz. Ilyen ételek a tengeri halak, a lenmagolaj és egyéb magvak, amelyek olajban gazdagok. Azontúl, hogy a szálkásításban is komoly szerepet játszanak, egészségmegőrző hatással is rendelkeznek. A szív-és érrendszeri problémák megelőzésében komoly szerepet játszanak, illetve a gyulladáscsökkentésben is.

5. Tervezd meg!

Fontos, hogy a szálkásítás egy hosszú folyamat, amit körültekintő szervezéssel hamarabb elérhetünk! Készítsd el a saját étkezési naptáradat, amelyben pontosan megtervezed hogy mennyit, mit és mikor fogsz enni. Ez mentálisan is segít, hogy ne csábulj el, másfelől a fentebb említett étkezési szokásokat is könnyedén be tudod építeni a mindennapi étkezéseidbe!

+1. Kardiózz reggel!

A reggeli edzés jótékony hatásairól szinte mindenki hallott már, de a mögöttes jótékony hatásokról kevesebben. Amennyiben van rá lehetőségünk, éhgyomorra kezdjük a reggeli edzést, egy kis BCAA társaságában. A reggeli órákban a testünk teljesen máshogy reagál az erőfeszítésre, és hamarabb elérhetjük a kívánt hatást általa.

A szálkásítás tehát korántsem egyszerű folyamat, a legtöbben néhány nap után fel is hagynak az egésszel. Kellő motiváció nélkül persze kár is elkezdeni. Ha viszont az ember kibír 3-5 hetet ebben a gyakran nélkülözéssel járó úton, akkor már fél lábbal meg is érkezett. 

Webshopunkban számtalan terméket találsz, amely bármilyen edzés típushoz alkalmazható, legyen szó szálkásításról, tömegnövelésről, általános edzésről.
Csekkold le termékeinket, és kezdd el a célod megvalósítását még ma: https://dynutrition.hu/