Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire érdemes figyelni az edzésterv kialakításakor? II. rész

	Mire érdemes figyelni az edzésterv kialakításakor? II. rész

Az előző blogposztunkban bemutattuk Dorian Yates edzésfilozófiájának egy részét, ami segíthet az edzésterv tudatos összeállításában. A mostani blogbejegyzésünkben folytatjuk a sort és ismét Dorian Yates tanácsait osztjuk meg veletek, ami reméljük, segítségetekre lesz a  hatékony tömegnövelésben.

1, Étkezz rendszeresen!

Törekedj egy egészséges étkezési rutin kialakítására, ugyanis, ha rendszeresen étkezel, a tested tudni fogja, mikor jut táplálékhoz és nem tárolja feleslegesen az energiát, amit izomtömeg-növelésre tudsz használni. Fogyassz súlykitűzéseidnek megfelelő mennyiségű kalóriát és makronutrienst. Tele van az internek tápanyag kalkulátorokkal, amik segítenek meghatározni a szükséges tápanyagmennyiséget.

 

2, Tűzz ki rövid távú célokat!

Hosszú távú célok helyett legyenek havi céljaid! Senki se kezdte 150kg-os fekvenyomással. A fekve nyomásnál például tűzd ki, hogy havonta 5 kilogrammal növeled a súlymennyiséget. Érdemes hétről-hétre vezetni a növekedést, hogy lásd a fejlődést, így könnyebben motivált maradsz. Ne feledd ez a sport maraton, nem sprint. Haladj célirányosan!

 

3. Végezz alapgyakorlatokat!

Fekvenyomás, guggolás, felhúzás. Ez a szentháromság elengedhetetlen, ha masszív izomtömeget akarunk építeni. Minden izomcsoport edzésénél végezzünk 1-1 nagy súlyos alapgyakorlatot. A gépes illetve csigás gyakorlatokat hagyjuk ezek utánra.

 

4, Iktass be heti 2-3 kardio edzést!

Dorian Yates úgy gondolja, hogy heti 2-3 kardio segít regenerálódni a heti 4 intenzív munkasorozatokra épülő edzés után, mert fokozza a vérellátást. Azokon a napokon végezz kardiot, mikor nincs súlyzós edzés, így nem befolyásolod és akadályozod az izomnövekedést. Pro tipp: Érdemes lehet egy nagyon rövid kardiot tartani bemelegítésként az edzések előtt is, de ez 5-10 percnél sose legyen több. Ha extra kardio edzésekre van még szükség, azokat súlyzós edzés után végezd, sose előtte.

 

 

 

 

5, Támogasd a szervezeted edzések után is!

Dorian Yates szerint a tejsavófehérje a legfontosabb táplálékkiegészítő, ami elengedhetetlen az izomépítéshez és a regenerálódáshoz. A Shadowhey adagonként 23 gramm fehérjével biztosítja a hatékony izomtömeg-növelést, csakis a legjobb minőségű tejsavó fehérje alapanyagból. Próbáld ki!

  

Többet szeretnél tudni Dorian Yates-ről és módszeréről? Kövess minket Facebookon és Instagramon!

 

Facebook: https://www.facebook.com/DYNutritionHungary

 

Instagram: https://www.instagram.com/dynutrition/